Reformar la teva casa: del somni al projecte i a la realitat

Emprendre la reforma de la teva casa sens dubte és un somni. Tots en algun moment ens sentim cansats de mirar el mateix color a les nostres parets, o ens adonem que necessitem més espai adequat per guardar les nostres coses. I en començar a veure els canvis que ens agradaria realitzar, li donem ales a la nostra imaginació. Ja sigui que somiem amb llibreries que abastin del sòl al sostre o de paret a paret, un vestidor de la grandària d’una petita habitació, o una lluminosa cuina amb un bell finestral. Tot comença així, somiant. Però per evitar que aquest somni es converteixi en un malson, és necessari que et prenguis el temps de planejar i dissenyar adequadament la teva reforma.

Una bona idea en aquest procés de planificació és que facis un dibuix. Inclús abans que et decideixis per una empresa especialitzada, com nosaltres Tu7, concreta els teus somnis i plasma’ls en un full. Encara que no siguis molt bon dibuixant, procura incloure tots els detalls en els quals has pensat. Si, per exemple, estàs pensant a engrandir una habitació, pensa en l’ús que li donaràs a aquest espai i en com afectarà els patrons de trànsit a la teva casa. També considera que els canvis que facis afectaran a tota la teva llar. Si tens ganes de visualitzar les teves idees, pots intentar descarregar algun programari de disseny que et presentarà models (alguns fins i tot en 3D) de les idees que plasmis, a més de que poden resultar-te de molta ajuda si no ets molt destre en fer traços en paper.

Un altre bon consell al moment de planejar la teva reforma és escoltar a coneguts i amics. Pregunta, indaga i així obtindràs inspiració, idees i també consells per evitar implementar idees que resultin inadequades. Si entre els teus familiars, amics i companys de treball no coneixes a ningú que hagi enfrontat una reforma a curt termini, navega per internet i segurament trobaràs moltes idees, narracions i experiències que t’ajudaran a plasmar les teves pròpies idees.

També és important que pensis en el futur: quant temps continuaràs vivint a aquesta casa? quant penses invertir i com es reflectirà això en el seu preu si penses vendre en pocs anys? No ometis cap detall, això et permetrà realitzar un pressupost més realista.

I justament, acabem d’esmentar un element clau en la planificació del teu projecte: el pressupost. Els pressupostos de reformes Barcelona són un detall que no has d’ometre. Des que comencis a comptar amb quant diners disposes, fins que t’apropis a una empresa del ram, com nosaltres, i sol·licitis els detalls del pressupost que t’ofereixen. És molt important que contemplis totes les arestes del teu projecte: les seves dimensions, si penses construir murs o una habitació nova, si només canviaràs disposició, color i mobiliari. Asseu-te, reflexiona, apunta tot i quan acudeixis a l’empresa a la qual confiaràs la teva reforma, planteja tots els teus dubtes i preguntes. Recorda que quant millor estigui el teu projecte, menys estressant i més exitosa serà la teva reforma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *