Reformar la casa: consells per no tornar-se boig en l’intent

Quan decidim emprendre la difícil tasca de remodelar o reformar la nostra casa, és el moment de prendre moltes decisions i fer-ho de la forma més organitzada possible.

En primer lloc hem de decidir si el que anem a fer és una reforma parcial o completa. Moltes vegades amb només remodelar la sala d’estar, la cuina o els banys estarem donant-li una aparença nova a la nostra llar.

En altres ocasions, ja sigui per la deterioració del temps o perquè ja necessitem quelcom una mica més radical, decidim emprendre una reforma total.

En aquest segon cas, els passos seran més complexos i hem de començar amb més temps. Per començar, haurem d’escollir una empresa reformes Barcelona, com Tu7, que ens assessori i ens indiqui els passos a seguir.

En segon lloc, haurem de mudar-nos. Una reforma completa de la nostra llar no permet que habitem aquí mentre això succeeix. Tant perquè els nostres mobles i objectes personals poden espatllar-se, com perquè segurament destorbaran als treballadors mentre realitzen els treballs. De tal manera, que és un procés que hem d’enfrontar amb temps. Res més essencial que aquest factor. Si no planifiquem fer la contractació de l’empresa, empaquetar i realitzar la mudança, al moment de començar els treballs caurem víctimes de l’estrès. Sí, la típica bogeria de la reforma.

Per contra, si ja hem planificat amb paciència i temps, podrem dedicar la nostra energia a supervisar els treballs i corroborar que tot surti d’acord al que hem planejat.

A més, si ja hem decidit emprendre aquest gran canvi de fer una reforma integral de la nostra llar, potser la mudança ens ajudi encara més a tenir tot net, ordenat, potser canviar també alguns mobles i aprofitar al màxim el temps i recursos que hem destinat a aquesta titànica empresa.

Aquest seria el segon factor importantíssim per evitar la bogeria: supervisar adequadament el nostre pressupost. És necessari planificar bé amb qué comptem al moment d’emprendre els treballs de manera que conjuntament amb l’empresa especialitzada, puguem treure-li suc a aquests diners que hem destinat a canviar, millorar i condicionar el nostre espai vital.

Una bona idea en aquest aspecte és portar un full de càlcul electrònic, i assignar entrades diferents per a les diverses despeses, sempre deixant espai per a algun imprevist.
Això ens porta al nostre tercer i últim consell per evitar la bogeria de les reformes: sempre hem de considerar que alguna cosa se sortirà del planificat. Cap disseny o pla per bo que sigui s’escapa dels imprevists. És normal. Sempre succeeix i no ha de ser motiu d’estrès. Des d’una setmana molt plujosa que impedeixi l’arribada a temps dels materials, a algun trencament o algun canvi d’últim moment: res d’això serà obstacle insalvable al moment de gaudir el nou espai que amb tant treball hem aconseguit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *