Reforma de cuines

Reformar la cuina és una elecció molt popular entre les persones que busquen invertir els seus recursos a crear un cor per a la seva llar que sigui càlid, còmode, eficient i alhora, ple d’estil. A més d’una estètica millorada i major organització, una reforma de cuina també li dóna un valor agregat a la propietat en el cas que es decideixi vendre-la.

Les petites reformes a la cuina, com poden ser afegir nou mobiliari, taulers, àrees de treball, electrodomèstics, etcètera, són una inversió molt positiva per a la llar, ja que el revaloritzen i li atorguen una sensació de modernitat, renovació i bon funcionament.
A pesar que l’estètica és important, la força motriu darrere d’una reforma de cuines és la funcionalitat. Gairebé totes les persones que es proposen realitzar una reforma d’aquest tipus fan algun tipus de recerca per nodrir-se d’idees, estableixen un pressupost que reflecteixi les seves prioritats i acudeixen a una empresa especialitzada, com Tu7.

En una casa o en un pis gran, una cuina estàndard pot mesurar entre 60 i 90 m2, encara que en un pis més petit pots trobar cuines que mesuren 50 m2. Ara bé, sense importar les dimensions, moltes cuines en construccions contemporànies són “cuines obertes” o cuines americanes. Aquesta tendència és part d’un moviment cap a la simplicitat, a ambients nets i no saturats, a l’eficiència energètica i els materials naturals.

Què hem de tenir en compte quan volem reformar la cuina?

En primer lloc, hem de preguntar-nos com pensem utilitzar la cuina: com ens agrada cuinar? Quantes persones cuinen? Haurà de ser un espai apte perquè els nens facin els deures o per rebre amics? Ens convé fer una llista del que actualment funciona a la nostra cuina i del que no ens agrada o ens sembla que no funciona bé. Per exemple, si hem de posar-nos de puntetes per aconseguir alguna cosa en un dels mòduls del moble de cuina, apuntem-ho com a punt negatiu.

D’altra banda, hem de pensar en l’eficàcia del disseny de la nostra cuina. Per a això, ens convé tenir en compte dos dissenys bàsics, l’eficàcia dels quals ha estat provada per l’experiència. En primer lloc, el “triangle de treball”, que és un triangle imaginari els vèrtexs del qual són la vitro, la nevera i l’aigüera. El perímetre d’aquest triangle no ha de mesurar més de 8 metres, per la qual cosa cada costat ha de mesurar entre 1.5 i 2.5 metres. També és important que el triangle no s’intersecti amb una illa o península. L’altra clàssica proposta és separar seccions: una per preparar menjar, una altra per cuinar-lo, una altra per netejar. Cada àrea està centrada entorn d’un electrodomèstic i necessita el seu propi espai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *