Reforma de banys: la importància de l’arrebossat i l’enrajolat ceràmic

Un dels grans problemes que enfrontem al nostre bany, i que moltes vegades és el motiu pel qual n’iniciem una reforma, és la humitat. És natural: el bany és una estada en la qual l’ús d’aigua (i sobretot d’aigua calenta) és intensiu i continu. Aquesta situació deriva en l’aparició de taques d’humitat, fongs i floridura en qualsevol bany amb el pas dels anys.

No hem de veure aquesta situació com un problema, sinó com una oportunitat. Canviar, millorar, renovar i remodelar són les opcions que ens ofereix una reforma de bany. Ara bé, al moment d’iniciar aquest tipus de reforma és important que abans de decidir una gamma de colors, acabats i mobiliari, no ens oblidem de donar importància a dos dels passos fonamentals perquè el nostre nou bany resisteixi per molt temps l’atac de la humitat: l’arrebossat i l’enrajolat ceràmic.

A Tu7 som experts en aquest tema, així que pots tenir la tranquil·litat que en confiar-nos la reforma del teu bany, obtindràs un bany no només estèticament agradable, sinó que manufacturat amb materials de la millor qualitat que permetran el bon estat per una llarga temporada. És més, potser vulguis emprendre una nova remodelació abans que les instal·lacions del teu bany s’hagin vist tocades per la humitat i el maltractament.

Llavors, reprenent la noció que el bàsic és primer, has de posar molta atenció en què l’arrebossat de la teva paret sigui de bona qualitat i tingui les tres capes amb què explica un bon arrebossi de murs: la capa d’agarri, la capa gruixuda i la capa fina. La primera d’elles es fa amb un morter molt diluït i una gran proporció de ciment, es fa sobre una paret humitejada i no gaire gruixuda. S’ha d’assecar per complet abans d’aplicar la següent capa. La segona capa és la més gruixuda, d’aproximadament dos centímetres i es realitza amb un morter bastant dens. L’acabat encara no ha de ser llis, però si pla. L’última capa és fina i el morter ha de ser fi també. Aquí és fonamental la tècnica de l’aplanat doncs és la capa que quedarà a l’exterior i sobre la qual s’aplicarà l’enrajolat ceràmic del bany.

Quan parlem d’enrajolat ceràmic ens referim a la utilització de peces ceràmiques per recobrir una paret. Aquestes peces ceràmiques poden tenir una base vermella (d’argila) o blanca (de caolí). Són fonamentals com a acabat de banys o cuines ja que actuen com a aïlladors de la humitat, són fàcils de netejar, no es maltracten en netejar-se amb productes a força de lleixiu i a més, proporcionen un ambient lluminós, brillant i asèptic.

Com pots veure, aquestes dues etapes seran la base per a una reforma de bany reeixida i productiva, que et permetrà gaudir d’un bany agradable, il·luminat i net per molt temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *