La neteja després d’una gran reforma

Quan s’ha emprès la colossal tasca de remodelar la nostra casa, quan hem aconseguit culminar la nostra reforma integral a Barcelona, recolzats per una empresa especialitzada com Tu7, és moment d’enfrontar un pas més: la neteja.

Si acabes de finalitzar una renovació total o a gran escala, que va implicar treure tots els mobles de la teva casa, potser la neteja resulti més fàcil, i de la llista de passos a seguir que et brindarem a continuació, podràs saltar-te alguns. D’altra banda, si vas moure o van moure els teus mobles a un racó i els van cobrir amb plàstic o teles, o potser les dues coses, el procés va implicar un esforç físic molt major.

En primer lloc, neteja les parets, incloent els marcs de portes i finestres. Si en el procés de la remodelació vas pintar les teves parets, només neteja-les en sec. Si vas mantenir la teva pintura anterior, neteja-les bé amb un drap humit. Per aconseguir tots els llocs, pots amarrar el teu drap a un pal d’escombra o a un plomall, de manera que arribis fins als llocs més alts. Si les teves parets estan recobertes de paper tapís, pots passar-los l’aspiradora usant l’accessori que sembla un raspall. També pots passar-los un drap humit, però que estigui molt bé espremut.

En segon terme, aspira. I si les teves parets tenen catifa, passa’ls l’aspiradora diverses vegades. Si per contra, els teus pisos són de fusta, mosaic o linòleum, després d’aspirar, passa’ls la baieta una o dues vegades.

A continuació, utilitza l’aspiradora per remoure la pols extra que han acumulat tots els mobles que estaven “embolicats”, incloent els matalassos dels llits. Inclou en aquest pas de neteja totes les cortines, coixins i accessoris de tela.

Descargola o desarma totes les ventilacions. Neteja-les amb aigua tèbia i sabó. Posteriorment, utilitza un drap humit per netejar tots els mobles de fusta o metall, a més de tots els accessoris que posseeixis i que puguin ser netejats d’aquesta forma.
Abans de posar tots els mobles en el seu lloc, recorda tenir molta cura al moment d’arrossegar-los. Si acabes de posar un pis nou, no voldràs arruïnar-ho abans d’estrenar-ho.

També és important que revisis acuradament que no quedi pols en juntes, unions, ventilacions i calefacció. D’aquesta forma, una vegada que tot estigui en el seu lloc ja no hauràs de fer canvis d’últim moment per netejar un lloc. Moure mobles és un treball cansat que no voldràs repetir en un temps, doncs en últim terme, sempre que es fa una reforma a profunditat, és amb la finalitat de no pensar en millores i moviments per un temps.
Una vegada posats els mobles, passa una última vegada l’escombra i dedica’t a col·locar els detalls i accessoris…ah, i finalment, gaudeix el teu nou espai, que bastant has treballat per ell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *