Interiorisme Barcelona

A Tu7 donem una importància vital al disseny interior dels espais que recreem per a tu. Sobretot perquè sabem que l’interiorisme Barcelona és essencial: els habitants d’aquesta ciutat sabem apreciar el bon disseny interior.

Així que en aquesta ocasió volem presentar-te una petita revisió dels conceptes més importants d’aquesta disciplina, essencial en tots els nostres projectes.

L’interiorisme o disseny d’interiors és el procés per mitjà del qual es dóna forma a l’espai interior, utilitzant la manipulació del volum especial i el tractament de les superfícies. No s’ha de confondre amb la decoració d’interiors, doncs l’interiorisme brega amb el traçat d’aspectes de psicologia ambiental, arquitectura, disseny de productes i a més, recorre a la decoració tradicional.

El disseny d’interiors es basa en diferents “pilars” o supòsits bàsics, que són els que li permeten unificar estètica i pragmatisme a cadascun dels projectes abordats. Per exemple, per a l’interiorisme és una necessitat pensar en la casa com un tot, un espai holístic que els espais estan vinculats entre si per corredors i escales, de manera que és apropiat que un estil o tema en comú influeixi en tot l’espai. Això no vol dir que els elements del disseny siguin els mateixos, sinó que han de funcionar bé en conjunt i complementar-se de manera que enforteixin la bellesa i el pragmatisme de l’espai complet. Una forma de fer aquests vincles, és sens dubte la paleta de color. Per exemple, poden triar-se tres o quatre colors i usar diferents tons dels mateixos en tot l’apartament o tota la casa.

El balanç és un altre dels elements de l’interiorisme. Com podríem definir el balanç? La forma més senzilla és com la distribució equitativa de pes visual en una habitació. Existeixen tres tipus de balanç dins de la disciplina del disseny interior: simètric, asimètric i radial:

  • El primer és el més tradicional, i es caracteritza per la mateixa quantitat d’objectes que es repeteixen en l’altre costat d’un eix que divideix, ja sigui de forma horitzontal o vertical, a l’habitació.
  • El segon, l’asimètric, és el que més s’utilitza en l’interiorisme contemporani. En ell, el balanç no s’aconsegueix amb objectes semblants, sinó diversos, de manera que tots posseeixin el mateix pes visual en entrar a l’habitació. El balanç asimètric atorga a un espai un estil més casual i informal, però no per això menys assolit i interessant.
  • El tercer, el radial, s’aconsegueix quan tots els elements del disseny estan acomodats entorn d’un centre focal.

Altres pilars de l’interiorisme són el ritme, que ens parla de la transició entre elements i que prioritza l’harmonia, i finalment, els detalls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *