És necessària una reforma integral?

Hi ha moments en què és necessari prendre certes decisions radicals. Quan comencem a enfrontar problemes cada vegada més freqüents en la llar, ja sigui amb la instal·lació elèctrica, la calefacció, el subministrament d’aigua, el drenatge, les parets, els pisos… és un d’aquests moments.

Moltes vegades sentim una inclinació molt forta cap als objectes i fins a a les parets o pisos de la nostra llar. Gairebé sempre aquest sentiment s’intensifica si portem molt temps habitant la mateixa casa o apartament, o si aquest va pertànyer abans a algun membre de la nostra família.

En aquest últim cas, ens veiem guardant gairebé les coses o mobles que van pertànyer a algú més, encara que en el moment present manquin de tota utilitat. Un altre obstacle que ens posem al moment de decidir canviar i millorar la nostra llar és el costum. Ja sabem on trobar tot, portem anys veient els mateixos colors, i d’alguna forma, hem entrat en una zona de confort que ens neguem a abandonar.

No obstant això, quan vivim en una ciutat moderna i que ofereix tantes alternatives en tots els aspectes, com l’és Barcelona, potser sigui moment de prendre avantatge de tot això i llançar-nos a alguna cosa dràstic que pugui millorar significativament la nostra qualitat de vida. Una reforma integral a Barcelona no és alguna cosa utòpic, sinó tangible i possible si ens ho proposem.

A Tu7 tenim diferents alternatives que pots considerar. L’important és donar el primer pas i decidir-te. En última instància, ni tan sols el cost és alguna cosa que hagi d’espantar-te, doncs qualsevol consultor (i aquesta afirmació no és només certa per al cas d’Espanya, sinó en qualsevol part del món) et dirà que és molt més car continuar reparant alguna cosa que ja està trencat, que partir de zero amb nous materials i idees noves. Arreglar per exemple, un bany o una cuina que encara es van fer amb materials de fa quaranta o cinquanta anys, és una labor titànica que costa moltíssims diners. I en reparar aquest tipus d’instal·lacions a costa d’una gran inversió, no guanyaràs gens en ús de l’espai, disseny o utilitat. Molt menys a fer de l’espai una mica més estètic i agradable.

Una reforma integral suposa canviar, començar de zero i decidir tot de nou. Clar que no és econòmic, però en qüestions de reparacions de la llar, no és gens recomanable anar-se pel més barat, doncs sabem que a la llarga sortirà molt més car. A més, com ja comentàvem, moltes vegades es facilita l’elecció de materials i el propi treball dels contractistes en iniciar un projecte nou que en continuar reparant alguna cosa que ja porta molt temps trencat. Per això, malgrat no ser barata, una reforma integral tampoc és l’opció més cara.

D’altra banda, ens ofereix molts avantatges, com poder pensar en el disseny interior dels espais, a aprofitar al màxim les condicions d’il·luminació, a determinar colors i ubicació de mobles. Si, canviar de vegades espanta, però al final, sortir de la zona de confort pot provar ser una alternativa estupenda i enriquidora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *