Disseny de banys amb dutxa

A Tu7 sempre estem buscant proposar-te alternatives perquè triïs les millors idees per al disseny de banys, cuines o qualsevol ambient del teu habitatge que vulguis renovar. Quant als banys, hi ha una elecció que és determinant per a la resta del disseny: triar una dutxa o una banyera.

Ambdues opcions representen interessants avantatges i desafiaments. Avui parlarem d’alguns detalls dels banys amb dutxa.

El primer element a destacar que fa que molts triin una dutxa en lloc d’una banyera és la seguretat. Tant per a nens petits com per a persones grans, una dutxa és un lloc molt més accessible i fàcil de manipular que una banyera. Entrar a la dutxa, netejar-la i banyar-s’hi és més senzill i simple que en una banyera. Sí, potser ens faci l’efecte de tractar-se d’un bany més auster, privat de cert “luxe” que associem a la idea d’una banyera, però una dutxa pot ser també el centre focal d’un disseny sofisticat en un bany, o un lloc divertit i agradable per relaxar-nos a l’hora de dutxar-nos.

La dutxa pot situar-se en l’extrem més allunyat de la porta del bany de manera que:

  • La finestra estigui situada en una de les parets que conformen l’àrea de la dutxa, amb el que es garanteixi l’adequada ventilació del bany, evitant humitats.
  • Sigui més espaiosa, doncs pot abastar un àrea rectangular àmplia, de paret lateral a paret lateral, fent d’aquesta dutxa el centre que cridi l’atenció i ocupi el lloc preponderant del nostre bany.

Una opció que ens ajuda a donar-li aquest toc de sofisticació al nostre bany amb dutxa és la porta que divideix l’àrea de la dutxa de la resta del bany. Una porta en cristall o amb vores metal·litzades que ressaltin la paleta de colors que hem triat per al nostre bany. Així mateix, una porta de cristall traslúcid en lloc de transparent ens permetrà tenir més privacitat i donar-li un toc més relaxant a l’habitació.

Una altra opció de disseny quant a banys amb dutxa és la trucada “dutxa a la italiana”, que implica que l’àrea de la dutxa forma part del mateix sòl de la cambra de bany en general i com que té el mateix acabat en els sòls, l’única cosa que podem percebre són els desguassos. Generalment les “dutxes a la italiana” compten amb parets i portes de vidre que li permeten a aquesta dutxa atorgar una sensació més espaiosa i de llibertat a tot el nostre bany.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *