Cuines i banys: Crear ambients confortables

Per molt que canviïn els dissenys de cuines i banys, la seva finalitat roman inalterable: crear ambients confortables. La cuina, especialment, és una de les estades més destacades de la casa, un lloc que ha de resultar acollidor per asseure’s entorn de la taula, agradable i ordenat per guisar i emmagatzemar menjar, atuells de cuina i vaixella. Les últimes tendències dicten cap a la creació de cuines i banys espaiosos, brindant la possibilitat de gaudir de qualsevol peça individual. A l’hora de triar el disseny per posar al dia la cuina o el bany cal apostar pels models més eficients.

Emprendre la renovació de qualsevol estada de la casa és emocionant en la mesura que estem desitjosos de veure els resultats. Però, abans de res, cal fer les coses passo a pas, sense presses i sense prendre les decisions de manera precipitada. Així, a l’hora de renovar o decidir l’estil i els elements decoratius de les cuines i banys, cal planificar molt bé cada detall, perquè tots dos espais han de resultar el més pràctics possibles i accessibles. Planificar la seva distribució (mobiliari, electrodomèstics, accessoris i complements) és clau per trobar solucions pràctiques, per exemple, si la cuina també ha de servir de menjador. Comptar amb l’assessorament i guia dels professionals del disseny i l’interiorisme ens ajudarà a convertir qualsevol habitatge en una llar. Una anotació, cal tractar que evitar que la reforma de qualsevol estada trenqui la línia temàtica de la resta de la casa.

Mai abans havíem comptat amb tantes idees i tanta varietat i riquesa de materials. Això permet transformar una cuina o un bany a l’habitació més creativa de la casa. En crear un espai nou també cal tractar de destacar els detalls (sòls, revestiments, taulells…). Un consell si tens dubtes sobre com reformar la cuina o el bany: tracta de mantenir la màxima senzillesa i, al mateix temps, utilitzar les millors qualitats en materials (per aguantar els anys d’ús) i detalls. Si comptem amb espai, la cuina, per exemple, és un bon lloc per acomodar peces especials de mobiliari, com una taula auxiliar o un armari de rebost.

L’ordre, igual que en la cuina, és fonamental en el bany. A més de comptar amb espais per evitar el desordre i trencar la netedat de tot bany, estem en una de les estades on la senzillesa és sinònim d’elegància. Una banyera, un mobiliari de bany elegant i un mirall són elements suficients parell com aconseguir una sensació de calor, confort i neteja, gaudint al temps de la màxima senzillesa. Els materials naturals, com la fusta, la pedra o el marbre, no fallen a l’hora d’aconseguir una decoració funcional. Una decoració que reflecteixi una cambra de bany pràctica i eficient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *