Cuines Barcelona: i … per què no una cuina oberta?

A l’emprendre una reforma de cuines a Barcelona, moltes vegades ens decantem per un model tradicional que prioritzi l’espai d’emmagatzematge i per això, triem una disposició amb quatre parets i una finestra, que certament és convenient, però que no és l’única alternativa possible .

Existeixen moltes altres formes d’organitzar i gestionar una cuina, i avui aquí al blog de Tu7, et parlarem de l’opció de “cuina oberta”. Què vol dir aquest terme? Que a diferència d’una disposició més tradicional, aquí no estarem comptant amb quatre parets, sinó tres o fins i tot dos, i en l’espai restant, tindrem una obertura que normalment dóna cap al saló menjador.

Aquesta disposició resulta ideal per a pisos que no són massa espaiosos, ja que a l’unir dues habitacions (o fins i tot tres, si el menjador i la sala són una mateixa peça), donarà una impressió de major amplitud.

Així mateix, és un tipus de disseny en cuines que aporta molta lluminositat, ja que normalment al menjador i la sala comptarem amb finestres àmplies (o inclusivament finestrals) per dotar de llum a aquestes dues habitacions en què se sol passar temps d’estudi i descans. En estar la cuina comunicada amb aquestes habitacions, ens trobarem en que la llum es comparteix i distribueix, millorant en gran mesura la il·luminació de què disposa la cuina.

A més, generalment una cuina oberta comptarà amb una mena de mitja-divisió amb la resta de les habitacions a la forma d’una barra. Aquesta barra pot complir amb diversos objectius o metes: a la part inferior pot utilitzar-se també com mobiliari d’emmagatzematge, on fàcilment podràs guardar els teus estris de cuina menys utilitzats, o potser les teves reserves de pasta, arròs o sucre; també serveix com a part del teu taulell o àrea de treball, en el qual podràs picar o tallar ingredients per al teu menjar; hi ha qui utilitzen aquesta barra com una taula addicional, posant els típics bancs alts per barra, donant-li un aspecte més sofisticat a la teva cuina.

No importa quin sigui el tipus de cuina oberta que triïs per la teva reforma de cuina, recorda que pots acudir als teus experts de Tu7 i exposar tots els dubtes i idees.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *