Claus per tenir un interior ben dissenyat

Un interior bellament dissenyat no només funciona bé sinó que crea ambients i sentiments, i mostra la personalitat de la família que hi viu. És l’atenció a aquests tres ingredients principals: funció, ambient i personalitat, la que assegura l’èxit en tot projecte que involucri l’interiorisme.

Aquí a Tu7, com a experts en estudis d’interiorisme a Barcelona, volem compartir amb tu algunes de les idees que hem extret de la nostra llarga experiència quant als tocs finals d’una reforma, i com aquests es relacionen amb el disseny, la decoració, i en últim terme, amb la idea original que tenies respecte a les modificacions que volies fer-li a la teva llar.

Abans de pintar i reorganitzar, és necessari que pensis algun temps en la teva família i en la forma en què viuen. Revisa revistes i obtingues idees i inspiració. Reuneix els elements que a casa teva et fan sentir bé i estudia’ls acuradament: detecta el seu color i potser les claus per a l’ambient que vols crear a casa teva. Aquest és el principi fonamental per comptar amb un àrea ben planejada i decorada.

La funcionalitat: Has de recordar que decorar és més que posar coses “boniques”, és aconseguir que una habitació realment sigui funcional per als objectius que tens en ment per a ella. Existeixen certes claus per no perdre de vista la funcionalitat, aquí en compartim algunes:

– El punt focal: algunes habitacions tenen punts focals naturals (són aquests elements als quals es dirigeix la teva vista immediatament a l’entrar en una habitació), com pot ser un finestral, una xemeneia, una llibreria feta a mida, una taula de centre amb una planta exòtica… Sempre és important que una habitació tingui un punt focal, així que si no està present, crea-ho. Situa alguna cosa que sigui el primer a cridar l’atenció en arribar aquí. D’aquesta forma indicaràs l’estil i l’ambient general de l’habitació.

– Els mobles: determina si els mobles que posseeixes satisfan les funcions que has planejat per a aquesta habitació. Si hi ha alguna peça de mobiliari que no funciona, o que és massa gran o petita, és convenient que la canviïs per una més apropiada.

– La il·luminació: aquesta ha d’ajudar al fet que l’habitació compleixi amb les seves funcions, i també ser agradable a la vista. És ideal tenir il·luminació dirigida per a espais les activitats dels quals les requereixin (cuinar, llegir, treballar en l’ordinador). Aprofita la llum natural el millor que puguis. Agrega llums que destaquin elements (com a llums en el sòl o en murs) per realçar la textura, els colors o els detalls de la teva habitació.

– Ordena els teus mobles: una vegada que concloguis els treballs de reforma que t’hauran ajudat a delinear l’ambient de l’habitació remodelada, és moment d’acomodar els teus mobles. És molt millor si primer ho fas en paper. Mesura els teus mobles i fes diversos dissenys. Mou els teus mobles, però no t’oblidis de no tapar el punt focal de l’habitació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *