Banys reformats: Un lloc ple d’estil i personalitat

Els banys reformats poden convertir aquesta estada en un lloc ple d’estil i personalitat. Unes senzilles pautes de disseny ens permetran donar-li un toc personal i mantenir-ho en perfecte estat. Disseny que abasta des del mobiliari a la il·luminació, passant pels petits detalls i complements. Amb les peces justes i els complements escollits el resultat serà molt apropiat. Per exemple, una bonica prestatgeria per col·locar les tovalloles del bany pot aportar un discret toc de vitalitat.

La il·luminació artificial és un complement imprescindible a la llum natural i ajuda a ampliar visualment un espai. Aplicacions, llums dempeus o de sobretaula creen centres d’interès que destaquen elements i fiten zones. En el cas del bany, els llums de sostre i les aplicacions són les que aporten major sensació d’amplitud, així com el col·locar un mirall. Per al mobiliari, el més aconsellable és optar per la funcionalitat. La distribució de la cambra de bany ha de fer-se pensant en la màxima comoditat. Els mobles multiusos són una bona opció per emmagatzemar i col·locar objectes en espais petits. Els fogons volats -una de les últimes tendències en el disseny de banys amb lavabos rodons o quadrats- permeten guanyar espai en la part d’a baix del lavabo. Els revestiments continus amb textures naturals i infinitat de matisos aporten un plus d’atractiu al bany. I, per descomptat, els complements, claus per decorar i crear una atmosfera afable. Tovalloles, vés-les aromàtiques, il·luminació amb intensitat regulable són suficients per oblidar-nos de les presses en el bany.

Un altre dels detalls decoratius essencials del bany és l’elecció de l’aixeteria. El més còmode és que l’aixeta sigui de canella alta. El disseny també s’ha tornat innovador en aquest aspecte, i podem trobar models de formes lineals o corbes, giratoris o monocomandament, entre uns altres. Els nous dissenys d’aixetes també afavoreixen l’estalvi d’aigua.

A l’hora de decorar, redissenyar o reformar banys cal tenir sempre present que estem davant una estada que ha de ser sinònim de descans i benestar. De fet, en els últims anys, el disseny també ha entrat en el bany, una estada a la qual potser se li havia prestat menys atenció de la deguda. Aconseguir un bany bonic, elegant i funcional és qüestió de cuidar alguns detalls essencials del disseny abans d’escometre un projecte de banys reformats.

I per acabar, recordar que si anem a tenir convidats, el bany és un dels espais als quals parar esment per preparar-ho i deixar-ho tot a mà (per exemple, assegurar-nos que hi ha prou sabó de mans o col·locar tovalloles individuals de cortesia). Decorar el bany amb alguna cartel·la amb unes veles aromàtiques o flors seques o fresques li donarà un toc especial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *